🚜 Under konstruktion ......

2009 på självaste Alla hjärtans dag 💜, kom våra allra första får hem.

4 dräktiga tackor av korsningsras/köttras(texel) 

Kort därefter köptes ytterligare 10 damer och en ståtlig suffolkbagge som fivk namnet Bäärtil ....här startade vårt intresse av får på allvar.

idag har vi drygt 100 tackor.

Vi är självklart med i flera hälsoprogram för att hålla en så frisk och sund besättning som möjligt.

Maedi-Visna fria sedan många år 

Klövkontrollen ; F-status fri och detta sedan många år.

Medlemmar i Gård och Djurhälsan där de absolut bästa och mesta kunskapen och veterinärerna finns.

Vi har en mycket god parasitstatus och pga de ökade problemen som finns i vårt land har vi dagsläget beslutat att sluta köpa in livdjur för att skydda våra djur. 

Vi kommer i första hand använda oss av de fantastisk fina baggar vi har av olika raser och gradvis öka vår möjlighet för insemination för att på så sätt få in nya fantastiska linjer men slippa risken att få nått ovälkommet med på köpet.


Vår lamning sker i 2 omgångar - en gång på vintern och en gång på våren.

Under denna tiden är det full rulle - dygnet runt vakas det och vi är alltid närvarande vid i stort sett varendaste lamning.

Mestadels sköter sig tackorna själva men ibland behövs assist och hjälp , kan vara allt från lite extra heja rop till mer avancerad fellägesrättning.....men allra mest är det att servera ”kaffe och smörgås” efter en väl utförd prestation, för detta med arr vara med vid lamning är lika fantastiskt varje gång- trots att det var länge sedan man passerade sin 1000.onde nedkomst-  Det viktiga är att man finns till hands ut i fall att för inte sitter det nån flagga eller blinkade skylt som annonserar vilken tacka som kan tänkas behöva lite extra uppmärksamhet.

På gården finns också 7 hundar,  3 jakthundar och 4 vallhundar, förutom sina rasspecifika ”arbeten” så sköter de effektivt både ”vakt och larmcentral” på ett mycket bra sätt.

Vårt fårhus (18x29m) byggdes hösten 2015 och byggdes till nu med ytterligare 5x27m hösten 2021.
Skapa din hemsida gratis!